Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25409)

Задолжителните сертификати во здравството се уставни

Хрватска Според Уставниот суд на Хрватска, одлуката за задолжителните потврди за ковид-19 во здравството и социјалната заштита е во согласност со Уставот. - Штабот за превенција...

Првиот човек на бугарската одбрана не гледа потреба од распоредување НАТО-трупи...

Бугарија Министерот за одбрана на Бугарија, Стефан Јанев, вели дека нема потреба да се распоредуваат војници на НАТО во неговата земја како одговор на трупањето...

ССК: Зголемувањето на минималната плата на товар на малите компании

Зголемувањето на минималната плата за политички популизам, а не на функционални пазарни механизми, на зголемена продуктивност и зголемена економска активност, ќе доведе до намалување...

На печалба на Балканот наместо во Европа

ИНИЦИЈАТИВА ЗА ЕДИНСТВЕНА РАБОТНА ДОЗВОЛА ЗА ЗЕМЈИТЕ ОД РЕГИОНОТ Со иницијативата „Отворен Балкан“ се создава можност жителите на Македонија, Србија и на Албанија да бараат...

Соседските препки на еврoинтегративниот пат се новиот „балкански специјалитет“

Проширувањето на ЕУ тоне во спиралата на меѓусебното неуважување на балканските народи и држави Освен македонско-бугарскиот спор, кој е заглавен од криминални причини разбирливи само...

Почнува исплатата на помош за новороденчиња во Аеродром

Неделава почнува исплатата на финансиската помош за новороденчиња во Општина Аеродром. Со оваа мерка, 53 семејства во Општина Аеродром ќе добијат по осум илјади денари...

Поставени пречки за намалување на брзината на повеќе улици во Ѓорче...

Околу десетина улици на кои има зголемена фреквенција на возила и забележано зголемување на брзината, а по реакција на жители, се поставени легнати полицајци. Опфатени...

Општина Центар постави заштитни столпчиња на улицата Костурски херои

Со цел зголемување на безбедноста на граѓаните и регулирање на сообраќајот во овој дел, Општина Центар вчераутро постави заштитни столпчиња на улицата Костурски херои,...

Новогодишното украсување се заменува со дружба и подароци

ОПШТИНИТЕ ВЛЕГУВААТ ВО УБАВА ПРАЗНИЧНА АТМОСФЕРА Иако општинското новогодишно украсување оваа година изостана, поради целокупната ситуација со енергетската, финансиската и здравствената криза во земјава, сепак,...