Ознака: 80 години

Во Прилеп одбележани 80 години од 11 Октомври – Денот на...

Во присуство на претседателот на државата Стево Пендаровски, на премиерот Зоран Заев, делегации од Владата, Собранието, дипломатскиот кор, политички партии, здруженија на граѓани денеска...

Трибина по повод 80 години „Бели мугри“ од Рацин

По повод одбележувањето 80 години од издавањето на стихозбирката „Бели мугри“ од македонскиот поет и револуционер Кочо Рацин, ќе се одржи јавна трибина на...