11.3 C
Skopje
25.10.2020 - 21:00

Ознака: 4 Ноември

Борците и пензионерите на прием кај градоначалничката Петровска во Битола

По повод празникот 4 Ноември, денот на ослободувањето на Битола, денеска градоначалничката на Битола, Наташа Петровска, ја посетија делегации на борците и Здружението на...

Битола слави 75 години од ослободување

Со низа свечености, манифестации, културни и спортски настани, Битола денеска ја одбележува 75-годишнината од ослободувањето на градот. Во изминатите три дена, во Битола се одржаа...

Почна чествувањето на 4 Ноември, Денот на ослободувањето на Битола

Почна чествувањето на празникот 4 Ноември, Денот на ослободувањето на Битола. Во следните неколку дена ќе се одбележи 75-годишнината од ослободувањето на градот Битола...

Марија Младеновска – Димитровска е добитничка на наградата 4 Ноември

Марија Младеновска – Димитровска, психолог од Битола, е добитничка на наградата на Битола 4 Ноември. Ова највисоко општинско признание Марија Младеносвка- Димитровса го доби за...