Ознака: 3Д

Во Чешка за 48 часа ќе биде изградена 3Д испечатена...

Наречен „Првок“, овој дизајн, покрај тоа што е прва 3Д испечатена куќа во Чешка, може и да лебди над вода. Може да биде изградена...

Ќе се изработи 3Д виртуелна прошетка низ културно-историското наследство во Битола

Прошетка низ Стариот театар и дел од значајните градби од Старата чаршија, треба да овозможи новата 3Д виртуелна презентација и интерактивна веб-апликација за истражување...

Заштитни штитови за лице за здравствените работници во Прилеп

Општина Прилеп продолжува со активностите околу изнаоѓање дополнителни мерки за заштита на граѓаните од коронавирусот. Откако неколку компании пред неколку денови започнаа со изработка...

„Нера“ е 3Д отпечатен електричен мотор на иднината

Мотоциклот „нера“, кој изгледа како да е излезен од филмот „Робокап“, може наскоро да се појави на улиците и патиштата. Германската производствена компанија „Биг...