Ознака: 3Д-куќи

Се гради првата населба со печатени 3Д-куќи

Во американскиот град Ранчо Мираж, Калифорнија, наскоро треба да почне изградбата на нова населба, во која сите куќи ќе бидат целосно отпечатени. Иако големите 3Д-печатачи...