15.8 C
Skopje
28.10.2021 - 15:42

Ознака: 2021

Фестивал на античка драма „Стоби“ од 3 до 17 август

Во археолошкиот локалитет „Стоби“ од 3 до 17 август, по две години пауза, ќе се одржи 18. по ред Интернационален фестивал на античка драма...

Првото бебе во 2021 година е машко, се роди една минута...

Првото бебе во 2021 година се роди на Универзитетската Клиника за гинекологија и акушерство во Скопје во 00.01 часот. Бебето е машко, тешко е...

Европскиот парламент го одобри буџетот на ЕУ за 2021 година

Европскиот парламент го одобри буџетот на Европската Унија за в година. Приходниот дел од него изнесува 164,3 милијарди евра, а расходниот дел 166,1 милијарди евра. Откако...

Фич: Со Буџетот 2021 за првпат се планира подолгорочно

Буџетот за 2021 година за првпат има подолгорочно планирање, односно за првпат се претставува повеќегодишна рамка. Исто така тој содржи мерки кои се фокусирани...

Намален буџетски лимит во Ф1 од 2021 година?

Управниот директор на Формула 1, Рос Браун, изјави за „Скај спорт“ дека спортот е во завршна фаза на договарање намален буџетски лимит од 145...

Кристо ќе jа завитка Триумфалната порта во 2021 година

И покрај тоа што француските галерии и малите музеи добија дозвола да почнат со отворање на 11 мај, еден од најжестоките јавни уметнички проекти...

Летната пауза стана пролетна, Ф1 можеби ќе почне во јуни

Трката во Монако во Формула 1 нема да се вози годинава поради коронавирусот. Организаторите од Монако соопштија дека е „невозможно“ да ја презакажат таа...