Ознака: 116-годишна

Почина најстарата личност во Европа на 116-годишна возраст

Италијанката Џузепина Робуки, која, според наводите на властите беше најстарата личност во Европа и втора најстара во светот, почина денес на 116-годишна возраст. Робуки живееше...