7.8 C
Skopje
15.10.2021 - 23:15

Ознака: „11 Октомври“

Објавени добитниците на државната награда „11 Октомври“

Министерството за култура ги објави добитниците на државната награда „11 Октомври“ за највисоко признание за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и...

И 11 Октомври повод за уцени

Големиот македонски празник со кој се одбележува почетокот на оружената борба за ослободување на државата им стана трн во око на одредени комисии и...

Се реконструира стариот дел од детската градинка „11 Октомври“

Во изминатиов период градинката „11 Октомври“ спроведува градежни активности и реконструкција на стариот дел. Во тек е поставување енергетско ефикасни прозорци, кои значително ќе...

Сензорна соба во градинката „11 Октомври“ во Радишани

Градинката „11 Октомври“ во населбата Радишани ќе добие сензорна соба. Во неа ќе се третираат деца со развојни нарушувања и аутизам, а со нив...

Целосна трансформација на Домот за деца без родители „11 Октомври“ до...

До средината на јануари целосно ќе се трансформира и домот за деца без родители „11 Октомври“ во Скопје, во рамки на процесот за деинституционализација....

Подновен матичниот објект на градинката „11 Октомври“

Во матичниот објект на јавната установа детска градинка ,,11 Октомври“ се реновирани подовите, вратите и прозорците на повеќе простории. Репарирани се 450 квадратни метри...

Преспански амин за ново грчко вето

Ако внимателно се прочита членот 2 од спогодбата може лесно да се увиди дека она што Грција го нуди е повеќе ветер и магла,...

Во Куманово се одбележаа 77 години од востанието на македонскиот народ...

Денеска на Спомен-Костурницата на паднатите борци од НОБ во Куманово со положување на свежо цвеќе беа одбележани 77 години од востанието на македонскиот народ Во...

Заев: Нашата генерација ја има честа да се избори за европската...

Храбрите борци во 1941 година со својот избор и со организираните партизански единици на народноослободителното движење го завршија делото наречено држава, Македонија, избраа да...

Македонија го празнува 11 Октомври – Денот на антифашистичкото востание и...

Република Македонија денеска го одбележува 11 Октомври, почетокот на антифашистичкото востание и народноослободителната војна. На 11 Октомври 1941 борците од Првиот прилепски партизански одред го...