-5.2 C
Skopje
24.1.2022 - 5:17

Ознака: 1001 книга

„Невидлив човек“ од Ралф Елисон

1001 книга што мора да ги прочитате Автор: Ралф Елисон (1914-1994) Прва објава: 1952 г., „Рандом хаус“, Њујорк Награда: „Нешнал бук авард“, 1953 г. Еден од најзначајните романи...