13.5 C
Skopje
24.2.2020 - 15:35

Ознака: 100 години

Поетско читање по повод стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски

По повод стогодишнината од раѓањето на Славко Јаневски на 15 јануари ќе се одржи поетско читање со наслов „Произведувачи на зборот“, со почеток во...

Брутално писмо од Ајнштајн до Милева

Бракот меѓу Милева Мариќ и Алберт Ајнштајн е една од најтажните приказни од светот на науката. Годинава се навршуваат точно 100 години откако бракот...

Сто години од раѓањето на Димитар Митрев

Во просториите на Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) в понеделник, на 14 октомври, со почеток во 12 часот ќе се одржи книжевна средба...