Ознака: „100 години Требениште“

Изложбата „100 години Требениште“ на саемот за туризам во Белград

Народниот музеј од Белград на саемот ја промовираше изложбата „100 години Требениште“, како најава за нејзиното отворање оваа година во српската престолнина Изложбата „100 години...

По 100 години повторно расте еланот за истражување на Требениште

Изложбата „100 години Требениште“ содржи околу 400 експонати откривани во различни периоди од 1918 до 2018 година Археолошката изложба „100 години Требениште“, чие првично одржување...

Изложбата „100 години Требениште“ ќе биде отворена на 15 март

Интернационалната изложба доби веб-страница на македонски и на англиски јазик, а ќе биде преведена и на српски и на бугарски јазик Во Археолошкиот музеј во...

Ќе се реализира меѓународна изложба „100 години Требениште“

Владата денеска на седница донесе одлука за обезбедување финансиски средства за реализација на  меѓународната изложба „100 години Требениште“ што треба да се одржи во периодот...