Ознака: 1 април

Маски, првоаприлска забава и шеги

Принцези, кралици, индијанки, пиленца, глувчиња, колачиња, беа само некои од омилените маски на девојчињата, додека момчињата повеќе беа спајдермени, бетмени, ѓаволи и што ли...

Заборавивме ли да се смееме?

Обременети сме со политика, која навлезе во сите пори на нашето живеење, на телевизија во ударни термини има само политички дебати, а тоа не...

Првоаприлски маскенбал на кичевските основци

Во центарот на Кичево, со заедничка забава и со маскенбал на учениците од основните училишта и градинките, беше одбележан, Денот на шегата 1 април....

И со мрчење се претера

Речиси во секоја пригода, на секоја прес-конференција, на секој јавен настап политичките противници од различни партии си упатуваат едни кон други обвинувања и тези...