-1.2 C
Skopje
27.10.2021 - 7:38

Ознака: ЏФМ

Претседателот на ЏФМ оствари работна посета на Европската џудо-унија

Претседателот на Џудо-федерацијата на Македонија (ЏФМ), Владимир Трпаноски, беше во работна посета на Европската џудо-унија (ЕЏУ). На покана на претседателот на ЕЏУ, Сергеј Соловеичук,...

Прилеп беше центарот на џудото во Македонија во изминатите два викенда

Прилеп беше центарот на џудото во земјава во изминатите два викенда со одржувањето на државните првенства во повеќе категории, во организација на Џудо федерацијата...

Претседателот на Џудо федерацијата на Македонија учествува на изборниот конгрес на...

Претседателот на џудо федерацијата на Македонија (ЏФМ), Владимир Трпаноски, учествува на изборниот конгрес на Меѓународната џудо федерација во Будимпешта, на кој денес ќе биде...

ЏФМ обезбеди нова финансиска помош и дополнителна мерка за поддршка за...

Нова финансиска помош, втора по ред во само неколку месеци, обезбеди Џудо федерацијата на Македонија (ЏФМ) за клубовите-членки, со цел да им помогне да...

Ѓорѓија Стојанов е именуван за спортски директор на ЏФМ

Ѓорѓија Стојанов е именуван за нов спортски директор на Џудо федерацијата на Македонија (ЏФМ) врз основа на објавениот конкурс. Извршниот одбор на ЏФМ согласно...

Признание за јапонската амбасадорка од Џудо федерацијата на Македонија

Во службените простории на Јапонската амбасада вчера се одржа пригодна церемонија на која Џудо федерацијата на Македонија (ЏФМ) и додели награда Почесен црн појас-...

Џудо федерацијата и Факултетот за физичко образование договорија соработка

Џудо Федерацијата на Македонија (ЏФМ) и Факултетот за физичко образование, спорт и здравје потпишаа Меморандум за соработка, преку кој ќе се даде научна поддршка...

ИЏФ лансираше мрежна платформа за џудо-заедницата

Меѓународната џудо федерација (ИЏФ) лансираше мрежна платформа, „ИЏФ ФИТ“, со цел целата џудо заедница да добие можност да тренира, да влезе во форма и...

Џудо-федерацијата планира да им помогне финансиски на клубовите

Претседателот на ЏФМ, Владимир Трпаноски, веднаш по велигденските празници на електронска седница на ИО на ЏФМ ќе поднесе предлог-иницијатива за еднократна помош за сите...

Полагањето за ДАН и КЈУ појаси во организација на ЏФМ одржано...

Полагањето за 1 КЈУ кафеав појас- кандидат мајсторски и за 1 ДАН црн појас – мајсторски, во организација на ДАН комисијата при Џудо федерацијата...