Ознака: Џулијан Асанж

Австралија потврди дека Асанж има важечки пасош на таа земја

Австралија потврди дека основачот на Викиликс, Џулијан Асанж, има важечки пасош за таа земја. Асанж, кој е во амбасадата на Еквадор во Лондон од 2012...

На Асанж нема кој да му пишува

На политичката сцена на САД, Асанж нема сојузници. Конзервативците го мразат бидејќи објави непријатни воени вистини, либералите не го поднесуваат бидејќи веруваат дека придонесе...

Лондон понудил гаранции за Асанж да ја напушти еквадорската амбасада

Претседателот на Еквадор Ленин Морато изјави дека Велика Британија понудила доволно гаранции дека основачот на Викиликс Џулијан Асанж нема да биде испорачан на некоја...

Еквадорска судијка пресуди дека Асанж мора да се придржува кон новите...

Основачот на Викиликс Џулијан Асанж мора да се придржува кон новите правила кои му ги пропиша Амбасадата на Еквадор во Лондон, одлучи еквадорската судијка...

Асанж бара подобри услови за комуникација

Основачот на Викиликс, Џулијан Асанж поднесе жалба до властите на Еквадор со која бара подобар пристап до каналите за комуникација додека престојува во Еквадорската...

Сѐ уште нема разрешница за Асанж

Дипломатскиот ќор-сокак за шестгодишниот престој на Џулијан Асанж во Амбасадата на Еквадор во Лондон достигна врв, изјави неименуван извор близок до основачот на Викиликс,...

Еквадор ќе им го предаде Асанж на британските власти?

Еквадор е сѐ поблиску да го повлече азилот за основачот на Викиликс, Џулијан Асанж, и да го отстрани од еквадорската амбасада во Лондон, предупреди...

Еквадор ќе му откаже гостопримство на Асанж?

Еквадор е се поблиску да го повлече азилот за основачот на Викиликс, Џулијан Асанж и да го отсрани од Еквадорската амбасада во Лондон, објави...