Ознака: „Џони Вокер“

„Џони Вокер“ ќе се продава и во хартиена амбалажа

Шкотското виски „Џони Вокер“ старо речиси 200 години, наскоро ќе се продава во хартиенa амбалажа, соопшти Еван Ендру, менаџер за одржливост во компанијата „Дијаџио“,...

Производителот на „Смирноф“ ќе донира чист алкохол за средство за дезинфекција

Производителот на „Џони Вокер“ и „Смирноф“ вети дека ќе донира доволно алкохол за производство на осум милиони шишиња течно средство за дезинфекција за да...