Ознака: Џим Морисон

Џим Морисон – харизматичен рок-бунтовник со поетска душа

Вистината е чудна работа. Секоја приказна има три лица: првото е мое, второто е ваше, а третото е на самата вистина. Секое од нив...

Рокерско-поетскиот феномен на иконата Џим Морисон

Џим Морисон! Пејач, текстописец, поет и рок-икона. Животната приказна за него е приказна за младост во петта брзина, за константна борба со сопствените демони....

Музички ангели во пеколот на дрогата

Шеесет и пет години рокенрол и 50 години „Вудсток“ Во 1960-тите години во рокенрол-музиката важеше девизата: да бидеш херој мора да умреш млад, кога си...