Ознака: Џими Хендрикс

Вуду рок-поезијата на Џими Хендрикс – симбол на љубов и слобода

Во неговата хотелска соба е најден бел лист хартија на кој пишувало: „Животната приказна е побрза од треперењето на окото, приказната за љубовта е...

Музички ангели во пеколот на дрогата

Шеесет и пет години рокенрол и 50 години „Вудсток“ Во 1960-тите години во рокенрол-музиката важеше девизата: да бидеш херој мора да умреш млад, кога си...