Ознака: џенис џоплин

Музички ангели во пеколот на дрогата

Шеесет и пет години рокенрол и 50 години „Вудсток“ Во 1960-тите години во рокенрол-музиката важеше девизата: да бидеш херој мора да умреш млад, кога си...

Касерта: Ја пронајдов Џенис Џоплин во креветот, не сум сигурна дека...

На денешен ден пред 48 години светот го потресе веста дека младата рок ѕвезда Џенис Џоплин се предозирала со хероин и починала. Мртва во...