Ознака: џанг ѕуо

Во „Нова Македонија“ интервју со кинескиот амбасадор Џанг Ѕуо: НАТО отсекогаш...

Во ексклузивно интервју за „Нова Македонија“, амбасадорот Џанг Ѕуо говори за најактуелните стратегиски геополитички теми, за навлегувањето на НАТО во Азископацифичкиот Регион и провокациите...

Кинеските инвеститори се оптимисти за предностите на Македонија

Kвалитетните производи и услуги од Северна Македонија се добредојдени во Кина за влез на кинескиот пазар и Кина се надева дека Северна Македонија ќе...

Кина цврсто ја промовира заедничката изградба на „Еден појас и еден...

Амбасадор на НР Кина Џанг Ѕуо Соочувајќи се со целокупното влијание од пандемијата на ковид-19 во светот, Кина иницираше видеоконференција на високо ниво, која беше...

Заедно во борбата против Ковид-19 и рестартирање на економијата во чест...

Автор: Џанг Ѕуо, амбасадор на Н.Р. Кина во Македонија Големата љубов не познава граници. Соочени со ненадејната епидемија со Ковид-19, кинескиот Претседател Ши Јинпинг, воден...