8.8 C
Skopje
17.10.2021 - 9:01

Ознака: Љупчо

За резолуцијата, политичките лидери и иднината

УТРЕ ВО „НОВА МАКЕДОНИЈА“: АНАЛИЗА НА ЉУПЧО КОЦАРЕВ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА МАНУ Во својата најнова анализа, академик Коцарев се осврнува и на резолуцијата што е неодамна...

Конечно време за будење

УТРЕ ВО „НОВА МАКЕДОНИЈА“ АНАЛИЗА НА ЉУПЧО КОЦАРЕВ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА МАНУ Aкадемик Коцарев пишува за добро осмислената и агресивна стратегија на лажни и невистинити податоци...

Милиони долари за еден коњ

Најрасните грла во светот за галопски трки достигнуваат сума од пет, па и повеќе милиони американски долари. Ова е можеби зачудувачка, но вистинита сума,...

Љупчо Пупаковски – алфа и омега во коњичкиот спорт

Пупаковски своевремено беше активен џокеј, кој имаше високи пласмани на многу турнири. По завршувањето на кариерата, продолжи да работи во матичниот клуб Илинден и...

Негрижата за Музичката продукција на МРТ е напад на целата македонска...

Љупчо Мирковски, композитор, музичар, диригент Музичката продукција на МРТ не постои веќе 18-та година, и покрај напорите на вработените, на ентузијастите во Македонската телевизија да...

Љупчо Спировски: Планината е моја опсесија

Пелистер беше голем предизвик кај Спировски да се роди љубовта кон планината и скијањето. Во долгата кариера, покрај другите победи и освоени титули во...