18.8 C
Skopje
20.9.2021 - 0:09

Ознака: Љупчо Коцарев

Во викенд-изданието на „Нова Македонија“ прочитајте ја анализата на Љупчо Коцарев,...

Во својата најнова анализа академик Коцарев се осврнува на империјализмот правејќи паралели и со приликите и политиките во Македонија. Според претседателот на МАНУ македонските...

Ефектот на пеперутката и нарцизмот на малите разлики

Во празничниот двоброј на „Нова Македонија“ прочитајте ја анализата на Љупчо Коцарев, претседател на МАНУ Претседателот на МАНУ, Љупчо Коцарев, пишува за два термина: „ефектот...

Што направивме и како понатаму?

Во викенд-изданието на „Нова Македонија“ прочитајте ја најновата колумна на Љупчо Коцарев, претседател на МАНУ Триесет години од стекнувањето независност на Република Македонија е исклучителен...

Исти, ем различни

УТРЕ ВО „НОВА МАКЕДОНИЈА“ АНАЛИЗА НА ЉУПЧО КОЦАРЕВ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА МАНУ Во својата анализа, претседателот на МАНУ се осврнува на последните случувања и на рефлексиите од...

Три прашања за Преспанската спогодба

Утре во печатеното издание на „Нова Македонија“ читајте ја анализата на Љупчо Коцарев, претседател на МАНУ Во својата анализа, академик Љупчо Коцарев се осврнува на...

Утре во „Нова Македонија“ нова анализа на Љупчо Коцарев, Претседател на...

Владеењето во Македонија од независноста до денес Претседателот на МАНУ, Љупчо Коцарев, во својата анализа пишува за тоа како се практикува владеењето во Македонија од...

Во утрешното викенд-издание на „Нова Македонија“ читајте ексклузивна анализа на Љупчо...

Постисторијата на Македонија во четири чекори Утре во печатеното викенд-издание на „Нова Македонија“ читајте ексклузивна анализа на Љупчо Коцарев, претседател на МАНУ. Овој пат тој...

Македонскиот јазик е татковина на Македонците

Претседателот на МАНУ, Љупчо Коцарев, ексклузивно за „Нова Македонија“ Дебатата во јавноста предизвикана од предупредувањата на претседателот на МАНУ, Љупчо Коцарев, за преземање активности за...

Коцарев: Катедрите за македонскиот јазик и македонска книжевност се нашиот дом

Годината 2021 е година во чест на Блаже Конески. Немав среќа да го знам него лично, но сите, што го познаваа него, ми зборуваат...

Наскоро книга за справување со ковид-19

Можете ли да бидете задоволен од развојот на науката и научната мисла во Македонија, во текот на изминатата 2020 година? Кои би биле научните...