3.8 C
Skopje
8.12.2021 - 10:45

Ознака: љубов

Нацртаните срциња – доказ за големата љубов кон родниот град

Учесниците вклучени во проектот „Јас го сакам Кичево“, кој се состоеше од три активности, деновиве ги добија своите сертификати како доказ дека биле активно...

Морален суд и нов нирнбершки процес (оти тоа е фашизам)

Моралот и Љубовта се двете свети супстанции на човековото битие. Тие се основата на сите големи религиски системи, без исклучок: христијанството, исламот, будизмот, индуизмот....

Љубовта што ја урна оградата во поделениот Травник

Оградата што го делеше заедничкиот двор на католичкиот училиштен центар „Петар Барбариќ“, во кој наставата се одвива според хрватската образовна програма, и мешаното средно...

Љубовта на Палестинците не може да се купи со пари

„Човекот не може да живее само од леб“, порачува Исус во Библијата. Но, по сѐ изгледа, организаторите на економската конференција во Бахреин, на која...

Со средба во Католичката црква заврши посетата на папата Франциск

Со Екуменската и меѓурелигиска средба и со средби со свештениците, нивните семејства и богопосветените во Католичката црква во Скопје, денеска попладне заврши апостолската посета...

Љубов на прв автограм

Шпанскиот пијанист и композитор Исак Албениц (1860-1909) бил исклучително талентиран и уште како дете се вивнал во редот на славните. На деветгодишна возраст веќе...

Убавината на ненадејната љубов

Танг Јау Хунг е илустратор и графички дизајнер од Малазија кој визуелно се труди да ја  интерпретира љубовта без зборови. Дури и кога има...

Љубовта и посветеноста кон работата даваат сила и енергија да се...

Наставник на годината за 2017/2018 година: Фатиме Алии (6) Со наставничката Фатиме Алии, одделенска наставничка во ОУ“Живко Брајковски“ во Скопје, ја завршуваме серијата на...

Спортот – љубов и професија

Петар Алексовски-Пепо и неговата сопруга Магдалена Алексовска-Нина имаат летопис за гордост и почит Перо Миленкоски Луѓе безрезервно посветени на спортот. Каква е таа магија што како...

Бугарите ја верификуваат љубовта со брачни договори

Во Бугарија договорот за брак станува сè попопуларен, иако граѓаните сè уште имаат некои предрасуди Во Бугарија, во периодот од 2009 до 2018 година, се...