22.8 C
Skopje
21.9.2021 - 16:10

Ознака: љубов

Шириме вирус на љубов кон музиката, танцот и дружењето!

Оваа година иако постои преполовување во членството на „Мистик“, бевме подготвени да му го дадеме на градот она што е наш заштитен знак, а...

Сѐ што треба е љубов

Најдобар пример за уличните кучиња и домашните миленици ми е населбата Железара. На железарци им симнувам капа. Таква хармонија помеѓу домашни миленици и улични...

Сплотени, горди и со љубов кон татковината

Спортот е огледало на една нација, а фудбалерите покажаа како пожртвувано треба да се бранат грбот и жолто-црвената боја на својата татковина. Тоа е...

Коста Хаџиантоновски всади љубов за уметноста кај стотици деца од целиот...

„Монмартр живее за децата, а јас живеам за нив“, велеше Коста Хаџиантоновски, кого во Битола го нарекуваат и ликовниот Милтон Манаки Во спомен на основачот...

За да се создаде национално и политичко заедништво е потребна љубов...

Љубовта како длабока емотивна наклонетост и силно чувство кон татковината е суштина за здружувањето, но нам како да ни недостига оваа егзистенцијална љубов и...

Ѓоковиќ: Потврда дека сѐ е можно кога работите со љубов и...

Навистина сум возбуден што одам по патот на легендите и гигантите на овој спорт, изјави Ѓоковиќ, пренесе АТП ТЕНИС - РЕКОРД СПОРЕД БРОЈОТ НА НЕДЕЛИ...

Љубовта на децата кон фудбалот е посилна од коронавирусот

Пандемијата на коронавирусот сериозно ги погоди спортистите и спортските клубови во светот и кај нас, па многу спортски настани се одложени или сериозно редуцирани. Во...

Во затворот на слободата

Јас отсекогаш, среде затворот на слободата, сум се чувствувал неразумно, глупаво, безумно и бесмислено. Затоа што меѓучовечките односи среде оваа модерна изопаченост наречена цивилизација...

Им ја пренесуваме љубовта кон мајчиниот јазик на младите поколенија

Онлајн летна школа за децата од дијаспората на м-р Аниса Трпчевска и на Ана Смилевска За големиот Крсте Петков Мисирков, кој ги постави основите на...

Времево е гладно за љубов и за хуманост

Милица Кузмановска, интерпретаторка на народна музика За пејачката Милица Кузмановска, која со својот карактеристичен глас долги години ги разубавува бисерите на македонската народна музика, периодов...