28.8 C
Skopje
26.9.2021 - 20:34

Ознака: јунаци

Господа, Македонија ќе ги преживее сите несреќи зашто уште не се...

Нападите врз македонштината, негирањата на македонскиот идентитет и провокациите кон македонскиот народ и понатаму продолжуваат. Последен пример на оваа опсадна состојба во која се...

Маалските јунаци кај Туфан и кај Станишиќ, 3

Како тогаш писателите, во случајов Туфан и Станишиќ, успеваат да се изборат за книжевната автономија на своите текстови наспроти несомненото влијание на филмот? Треба да...

Има ли јунаци што ќе го поправат образовниот систем?

Сите измени, пилот-проекти, стратегии, реформи, идеи на министри и нивни советници, директори, т.н. експерти направија од децата експериментални глувци, а од наставниците - луѓе...