0.8 C
Skopje
21.1.2022 - 10:01

Ознака: Јулијана Величковска

Јулијана Величковска на Меѓународниот истанбулски фестивал

Македонската поетеса и писателка Јулијана Величковска настапи на отворањето на 13. Меѓународен истанбулски фестивал за поезија и литература, што се одржува од 20 до...

Јулијана Величковска: Да си жив значи свесно да чувствуваш сѐ

Јулијана Величковска е македонска поетеса, писателка, преведувачка, издавач, организаторка на манифестации. Авторка е на книгите: монографија „Дваесет години Поетска ноќ во Велестово“ (2009, „ПНВ...

Се чувствува застоjаност на поетската сцена во Скопjе

Се надеваме дека со првиот „Скопски поетски фестивал“ ќе ја раздвижиме поетската сцена и ќе придонесеме за поголема разноликост, донесувајќи популарни современи европски гласови...

Јулијана Величковска: На делата што ги преведуваме гледаме како на светост

Јулијана Величковска е македонска поетеса, писателка, преведувачка, издавач, организаторка на манифестации. Авторка е на книгите: монографија „Дваесет години Поетска ноќ во Велестово“ (2009, „ПНВ“),...