11.8 C
Skopje
24.9.2021 - 22:33

Ознака: Јужен Океан

Земјата официјално доби и петти океан

Освен Арктички или Северен Леден Океан, Атлантски, Тихи и Индиски, сега е признаен и Јужен Океан. Јужен Океан е долго време признаен меѓу научниците, но...

Воздухот е најчист над Јужен Океан околу Антарктикот

Научници откриле дека најчистиот воздух во светот, без честички предизвикани од човечка активност, се наоѓа над Јужен Океан што го опкружува Антарктикот. Ова е...