Ознака: југ

Т’га и пцости од југот

Ова требаше да биде првата колумна во 2019 година, но е првата во „Северџистан“. Тастатурата едвај ја гледам низ солзи, па затоа не очекувајте...

Белите штркови порано „тргнуваат“ на југ поради климатските промени

Белите штркови во Полска полека ги напуштаат своите гнезда и тргнуваат на југ, по исклучително топлото и суво лето, а се верува дека ова...

Офанзива на грчкиот јазик на југот од нашата држава

Од неодамна стивнаа жестоките дебати за Законот за употреба на јазиците во врска со двојазичноста и воведувањето на албанскиот јазик како службен на целата...