Ознака: југославија

Колку треба да е црна американската црна листа

Тука веќе очигледно не помагаат ниту стандардите на ЕУ и на НАТО ниту американската црна листа ниту света листа... Кога внатрепартиските апетити толку се...

Кирил Ристески – мечувалец со осум шампионски титули во поранешна Југославија

Ристески е еден од најтрофејните македонски спортисти во минатиот век, кој дури осум пати победуваше на првенствата на поранешната држава во меч и во...

Преседан е што билатералниот проблем со Грција се врзува со препораката...

Од самиот почеток, по распадот на Југославија, Македонија е посебен случај. Во прашање не се само интересите на Грција туку тие се многу пошироки...

Сличности и разлики меѓу евентуален конфликт во Сирија и бомбардирањето на...

Според воените аналитичари, нема да има воен победник меѓу војските на Русија и САД при евентуален судир околу случувањата во Сирија, туку сите ќе...

Се помирија народите од поранешна Југославија преку збирка раскази

Во Тетово беше промовирана збирка раскази на автори од земјите од поранешна Југославија кои се пријавиле на конкурсот со тема „Помирување“ во организација на...