Ознака: јубилеј

Му славиме јубилеј на театар што не постои

Седумдесет години прилепски театар „Војдан Чернодрински“ Низ годините тука се создавале различни генерации актери што несебично согорувале на сцената. Без исклучок, сите велат дека театарот...

На јубилејниот „Егзит“ доаѓа Марки Рамон

Меѓу учесниците на јубилејниот 20-ти светски музички фестивал „Егзит“, кој ќе се одржи од 2 до 9 јули на тврдината Петроварадин во Нови Сад,...

Виена во знакот на јубилејот на Бетовен и на ракометното ЕП

Мечевите од групата Б, Македонија ќе ги игра во „Градската сала“ во Виена, каде што во 2015 година се одржа „Евросонг“ и која за...

Росица Мршиќ одбележа јубилеј на брендот

Модната дизајнерка Росица Мршиќ ја претстави својата колекција наречена „10/22“, со која одбележува 10 години постоење на брендот и 22 континуирано создадени сезонски колекции....

Јубилеј – 15 години „Амфора“

Денеска и утре со пригодни активности во Охрид се одбележува 15-годишниот јубилеј на нуркачкиот центар „Амфора“. - Нуркачкиот центар „Амфора“ слави еден мал јубилеј, така...

Со торта се одбележаа 75 години од „Нова Македонија“

По повод јубилејот - 75 години од весникот „Нова Македонија“ денешниот ден во редакцијата се одбележа со мала свеченост и со роденденска торта. Првиот број...

Цветна ликовна работилница во воз, во чест на јубилејот

СЕДУМДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ „НОВА МАКЕДОНИЈА“ Со извадоци од насловната страница на првиот и од најновиот број на весникот „Нова Македонија“, залепени на прозорецот на...

75 години вистински народен лист

Јубилејот и значењето на весникот добиваат уште повеќе на тежина во светлината на последните случувања и обиди од некои соседни држави да се оспорат...

Слава без славеници

Ниедна помесна црква не дојде на прослава на јубилејот за автокефалност на СПЦ Неофицијалните информации велат дека СПЦ планирала да испрати покани до сите цркви,...

Денот Д одамна помина

Има ли држава без народ? Може ли да постои Македонија без Македонци во неа? Се плашам дека преокупирајќи се со историјата сиве изминати години...