14.8 C
Skopje
22.9.2021 - 14:04

Ознака: ЈП „Национални шуми“

Дрвокрадците побрзи од законот

Бројките со уништувањето на дрвната маса се поразителни, исто како и фактот дека 40-50 отсто од случаите за украдено дрво се неоткриени, велат од...

„Национални шуми“ со казни ќе ги штити шумите од пожари

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство по барање на Ј.П. „Национални шуми“ воведе делумна забрана за движење во шумите со кои стопанисува оваа претпријатие....