30.8 C
Skopje
30.7.2021 - 22:22

Ознака: ЈП „Комунална хигиена“

Скопска „Комунална хигиена“ го отвори новиот центар за грижа за корисници

Центар за грижа за корисници на ЈП „Комуналана хигиена“- Скопје е отворен денеска во управната зграда на претпријатието, зад поранешен Скопски саем. На отворањето на...

Внимателно со хигиената, за здравјето на сите

На социјалните мрежи деновиве осамнаа фотографии на кои се гледаат преполни контејнери со ѓубре направени во скопската населба Ново Лисиче. За жал, вакви слики...

Миење и дезинфекција на Клиничкиот центар „Мајка Тереза“

Во текот на денешниот ден, екипите на ЈП „Комунална хигиена“ започнаа голема акција за миење и дезинфекција на улиците во внатрешноста на Клиничкиот центар...

Кампања во Карпош за правилно одлагање отпад

„Фрлај паметно за чист Карпош е мотото на кампањата што ја започнаа општината Карпош и ЈП „Комунална хигиена“ за правилно одлагање на кабестиот отпад....

Интензивно се палат контејнери во Скопје

Во текот на изминатите три дена од страна на непознати сторители опожарени биле контејнери на „Комунална хигиена“-Скопје, соопшти Јавното претпријатие. Само во четвртокот биле опожарени...

Во почетокот од годинава запалени 40 контејнери во Скопје

Според податоците добиени од ЈП „Комунална хигиена“ - Скопје, во месеците јануари и февруари 2019 година, од страна на непознати лица се опожарени 40...

ЈП „Комунална хигиена“ ги вклучи студентите во проекти

Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ потпиша меморандум за соработка со универзитетот „Мајка Тереза“. Претпријатието и високошколската образовна установа ќе остваруваат соработка при реализација на едукативни...

Акција за чистење на „УКИМ“

Во кампусот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје, ЈП „Комунална хигиена“ одржа акција за чистење на одложениот отпад, со цел подигнување на нивото...

Дежурни служби на ЈП „Комунална хигиена“ го расчистуваат снегот

 ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје вечерва соопшти дека со 40 работници од дежурната служба спроведува активности за чистење на снегот од скопските булевари и...

Еко-манифестација повод акцијата на пластична амбалажа

Во основното училиште „Ацо Шопов" во населба Радишани денеска се одржа еко-манифестација по повод собирната акција на пластична амбалажа, во соработка со ЈП „Комунална...