Ознака: ЈП „Комуналец“

По „Водовод“ и „Нискоградба“ помош и за ЈП „Комуналец“ од Министерството...

Министерството за локална самоуправа, предводено од министерот Горан Милевски, денеска му додели 12 милиони денари за набавка на две возила за чистење на отпад...

Набавени пет нови камиони за собирање и транспорт на комунален отпад

ЈП Комунална хигиена-Скопје денеска ги промовираше новонабавените пет специјални комунални возила-камиони за собирање и транспорт на комунален отпад. Возилата се од марката „ивеко“ и ќе...

Административците исчистија 500 вреќи ѓубре во Битола

Над 500 големи вреќи со отпад беа собрани во денешната масовна акција за чистење ѓубре во Битола. По препораките од Владата на Република Македонија, денешната...

Советниците и ЈП „Комуналец“ Битола против самоволното поставување на ќеси за...

ЈП „Комуналец“ Битола со советниците на Советот, како од власта, така и од опозицијата, се за комунален ред во градот, во кој точно се...