12.6 C
Skopje
20.11.2019 - 14:03

Ознака: ЈП Водовод и канализација

Пукаат водоводни цевки – не се знае зошто

Од ЈП „Водовод и канализација“ тврдат дека уличните дефекти некогаш се случуваат поради дотраеност на мрежата, некогаш поради случајно предизвикан дефект од страна на...

Вез вода делови на Железара

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека поради дефект на противпожарен хидрант со пречник 80 мм на улицата Коце Металец бр. 9 во населбата...

Од утре плаќање на долговите за вода и смет без камата

Oд утре, понеделник 13 мај, граѓаните на Скопје ќе можат да ги платат заостанатите сметки за вода и смет без камата. ЈП Водовод и...

Скопската вода уште тече низ азбестно-цементни цевки

Скопскиот водоснабдувачки систем водоснабдувачки систе е со должина од 1.310 километри, од кои нешто повеќе од 100 километри се азбестно-цементни цевки кои допрва треба...

ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје ја одбележа 2018 како успешна...

За ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје 2018 беше успешна година во која претпријатието се посвети на остварување на своите приоритети како што се...

ЈП Водовод и канализација–Скопје со прва лабораторија за тестирање која ги...

Центарот за санитарна контрола изврши акредитирање на својата работа согласно стандардот ИСО 17025 кој го регулира лабораториското работење и земањето на примероци за анализа. Лабораториите...

Саниран дефектот на ул. „Теодосиј Гологанов“ во Скопје

ЈП Водовод и канализација соопшти дека е саниран дефектот на ул. „Теодосиј Гологанов“, наспроти фабриката „Реплек“, посочувајќи дека водоснабдувањето е нормализирано во 13:45 часот. Како што...