Ознака: јоханес хан

Хан сонува да биде државник во Македонија

Сугерирајќи недопирливост и непроменливост на Преспанскиот договор, секако, со извежбаниот политички речник својствен за евробирократ, Хан до крајот на својот мандат останува доследен во...

Хан: Би било неодговорно ако ЕУ не ги исполни своите ветувања

Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан се надева на позитивна одлука за Северна Македонија на Советот во јуни и смета дека ќе биде неодговорно ако...

Хан: Преспанскиот договор може да поттикне решенија и за другите конфликти...

Преспанскиот договор меѓу Северна Македонија и Грција може да поттикне решенија и на другите отворени прашања на Балканот, вели еврокомесарот за проширување и соседска...

Хан: Заедничка цел од двете страни на Атлантикот е Балканот во...

Европскиот комесар за проширување Јоханес Хан, на Атлантскиот совет во Вашингтон, изјави дека европската интеграција на Западен Балкан е „заедничка цел од двете страни...

Сакаат во Европа, а тераат по свое

Според анализата на „Интернешнл енд секјурити аферс центер“ (ИСАК), од земјите-кандидатки од Западен Балкан, Македонија е 85,19 отсто усогласена со позициите на ЕУ. Босна...

Хан: ЕУ нема да се проширува, туку ќе се заокружува

Европската комисија до крајот на мај ќе го претстави годишниот извештај за напредокот на земјите во процесот на проширувањето, кој е од голема важност...

Османи: Очекуваме одлука за преговори во јуни, а отворање на првото...

Комесарот Јоханес Хан е еден од најголемите поддржувачи на потребата од почнување на преговорите оваа година. Тоа што го кажа Хан е всушност тоа...

Хан: Парламентите на Балканот не функционираат како што сака ЕУ

Европскиот комесар за проширување, Јоханес Хан, во интервју за „Агенција Европа“ забележува дека парламентите во повеќето земји од Западен Балкан сѐ уште не функционираат...

Хан: Парламентите на Балканот не функционираат како што сака ЕУ

Европскиот комесар за проширување, Јоханес Хан, во интервју за „Агенција Европа“ забележува дека парламентите во повеќето земји од Западен Балкан сѐ уште не функционираат...

Условите на Брисел растегливи како хармоника

Иако се сметаше дека спорот со Грција досега беше и најголема пречка на нашиот пат кон ЕУ, се покажа дека и не било така....