Ознака: Јосеп Борел

Европа во светот пред нас

Јосеп Борел, Можниот наследник на Федерика Могерини, ексклузивно за „Нова Македонија“ Мајските европски избори беа важни затоа што од нивниот резултат зависеше каков тип Европа...

За едно обновување на Европа

Европскиот парламент треба да добие моќ да ги споделува одлуките со владите во клучните области, како што се фискалната политика, повеќегодишниот буџет или воспоставувањето...