Ознака: Јордан Пиперката

Одбележана 117-годишнината од смртта на Јордан Пиперката

Во село Велмевци, пред споменикот во месноста Черешна, денес беше одбележана 117-годишнината од смртта на големиот војвода Јордан Сиљанов Пиперката, кој на овој ден...

Одбележана 116-годишнината од смртта на Јордан Пиперката

Денес во село Велмевци, пред споменикот на Јордан Пиперката и неговите соборци, во месноста Черешна, во присуство на месното население и почитувачи на животот...

Одбележана 115-годишнината од смртта на Јордан Пиперката

Денес се навршуваат 115 години од смртта на еден од најславните војводи од Илинденскиот период, Јордан Сиљанов, кај народот попознат како Јордан Пиперката, бестрашен...

Празнувањето на Ѓурѓовден во Козица – многувековна традиција

На овој ден целото село се вклучувало во оваа прослава, а најдобар сведок на долгата традиција е и една фотографија стара 125 години, на...

Dragon Ball Z (https://funimationfree.com/m/5pwl) Episode 291 at Funimation best anime on funimation

Hori-san to Miyamura-kun (https://animeflix.nl/m/dxm3) Episode 4 at website https://animeflix.nl animeflix initial d