Ознака: јонизирачка

АХВ ќе контролира дали на пазарот има озрачена храна

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) од следниот месец ќе контролира дали на пазарите во државава има храна третирана со јонизирачко зрачење. Со опрема...