Ознака: јово вангеловски

Јово Вангеловски обвинет за злоупотреба на службената положба

Основното јавно обвинителство Скопје до Основниот кривичен суд Скопје поднесе обвинителен предлог против поранешниот претседател на Врховниот суд, Јово Вангеловски поради злоупотреба на службена...

Вангеловски правосилно разрешен од функцијата

Жалбениот совет при Врховниот суд ја одби жалбата на поранешниот претседател на судот, Јово Вангеловски, за негово разрешување од судиската функција и од функцијата...

Фаик Арслани избран за в.д. претседател на Врховниот суд

Врховниот судија Фаик Арслани е избран за в.д. претседател на Врховниот суд, откако претходно Судскиот совет на денешната седница го разреши Јово Вангеловски од...

Судскиот совет го разреши Јово Вангеловски

Судскиот совет на денешната седница го разреши Јово Вангеловски од функцијата претседател, поради нестручно и несовесно вршење на функцијата. Седницата на која имаше повеќе точки...

Судскиот совет по вторпат ќе го разгледува извештајот за разрешување на...

Судскиот совет на денешната седница повторно ќе го разгледува извештајот за разрешување на претседателот на Врховниот суд, Јово Вангеловски. Членовите на Советот половина час пред...

Антикорупциска го предупредува Вангеловски: Судиите кои се пред разрешување да не...

Државната комисија за спречување на корупцијата испрати допис до Врховниот суд, со кој ги предупредува врховните судии дека не треба да учествуваат на општата...

Вангеловски: Судиите треба сами да си ја штитат независноста и непристрасноста

Македонското судство е поефикасно од порано, но треба да се посветиме на квалитетот на судството, без оглед на статистичките податоци, и тоа да ни...