Ознака: Јован Деспотовски

Директорот на Фондот за иновации половина од својата плата донира во...

Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски, половина од својата плата ја донира за формирање солидарен фонд кој ќе има за...

Одржан мини саем за наградените истражувачки проекти во Битола

Денеска во Битола во организација на Фондот за иновации и технолошки развој и Општината се одржа мини саем, на кој беа презентирани наградените истражувачки...

Млада енергија преку проекти ќе ја движи економијата

Јован Деспотовски, директор на Фондот за иновации и технолошки развој Поддршка за млади и новоформирани компании, поддршка за технологија што треба да помогне во намалување...

Постои можност за проширување на повикот за комерцијализација на иновации

Интересот на компаниите за повикот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации е голем и до вчера имало вкупно 811 регистрации и подигнувања на...