Ознака: јованче и марика

Со „Јованче и Марика“ заокружена успешна година

„Дали бајката може да опстане во денешниот свет, може ли да ѝ парира на современата технологија, на компјутерските игри и 3Д-анимацијата? Секако дека може...

„Јованче и Марика“ премиерно изведена на сцената на Театарот за деца...

Театарот за деца и младинци премиерно ја изведе детската куклена претстава „Јованче и Марика“ во режија на Давор Драгојевиќ од Црна Гора, според драматизацијата...