Ознака: јетон шаќири

Шаќири: Намален бројот на вработени во органите на државната власт

Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, денеска го презентираше Годишниот извештај за вработените во јавниот сектор за 2020 година. Бројот на вработените во...

Шаќири најави реорганизација и намалување на јавната администрација

Во своето обраќање по повод 100 дена Влада, министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири се осврна на тековните активности, преземените обврски, заложби...

Министерот Шаќири го претстави предлог-буџетот на МИОА за 2021 година

Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, го претстави предлог-буџетот на МИОА за 2021 година, осврнувајќи се на тековните и идните проекти во...

Царовска-Шаќири: Дигитална трансформација на образованието е висок приоритет

Соработката на Министерството за образование и наука и Министерството за информатичко општество и администрација во делот на дигитализацијата на образованието беше тема на разговор...

Јетон Шаќири предложен за министер за информатичко општество

Јетон Шаќири е предложен за министер за информатичко општество и администрација, потврдија од ДУИ. Тој е професор на Меѓународниот универзитет во Струга. По изборот на Талат...