35.8 C
Skopje
24.6.2021 - 15:07

Ознака: јапонски филм

Недела на јапонски филм во Скопје и во Битола

Вечерва, во 20 часот, ќе почне тринаесеттото издание на „Неделата на јапонскиот филм“ во Кинотеката на Македонија. Оваа година филмската недела првпат ќе патува...

„Шоплифтерс“ одлично помина и кај критичарите и кај публиката

Синопсисот на филмот опишува едно семејство што живее од ситни кражби и под својата закрила зема девојка што е оставена на студот, но „Шоплифтерс“...

Недела на современ јапонски филм во Кинотека

Кинотеката на Македонија во соработка со Амбасадата на Јапонија во Скопје и со поддршка на Министерството за култура, од денеска до 25 октомври ќе...