Ознака: јапонски министер

Јапонски министер на породилно отсуство

Јапонскиот министер за животна средина Шињиро Коизуми најави дека ќе земе породилно отсуство затоа што сака да им стане пример на вработените татковци. Коизуми е...

Јапонски министер јавно се извини поради триминутно доцнење

Јапонскиот министер задолжен за организацијата на Олимписките игри во Токио во 2020 година, Јошитака Сакурада беше изложен на критики поради триминутно доцнење, поради што...