6.8 C
Skopje
8.12.2021 - 14:01

Ознака: јапонска архитектура

Тории – порта на традиционалната јапонска архитектура

Оваа декоративна порта на традиционалната јапонска архитектура се поставува пред влезот или внатрешноста на шинтоистичките храмови, симболизирајќи го преминот или границата помеѓу духовното и...