Ознака: јани макрадули

Граматковски: Имаме обврска за рационално и ефикасно користење на водите

Во работна посета на ЈП „Стрежево“ денеска беше заменик-министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули. Во рамките на работната посета тој оствари...

Макрадули: Борбата против вирусот и заштитата на планетата мора да биде...

Денот на планетата Земја не смее да биде во сенка на ковид-19. Впрочем, борбата против вирусот и заштитата на планетата мора да биде заедничка....

Макрадули: Зазеленувањето е дел од имплементацијата на Планот за воздух

Во рамки на Планот за чист воздух, се поддржа проектот „Зелен лист, воздух чист“, иницијатива на Факултетот на земјоделски науки и храна и Шумарскиот...

Макрадули уверува дека нема опасност, по новиот увид во „Охис“

Заменик-министерот за екологија Јани Макрадули денеска повторно ги смирува граѓаните по хаваријата во „ОХИС“, откако вчера соопшти дека состојбата е под контрола, односно оти...

Макрадули и Коцевски разговарале за можноста за отворање депонија за Вардарскиот...

За ставањето во функција на автоматската мониторинг станица Велес 2, лоцирана во дворот на детската градина Тунел, која е дел од официјалната државна мрежа...

Макрадули: Со новиот закон за Матка и Водно ќе има строго...

 Законот за заштита на пределот на Матка и законот за заштита на Парк шумата Водно се во завршна фаза на изработка и со нив...

Макрадули: Еколошки налепници за возилата, црвената и жолтата со ограничено движење...

Црвена, жолта и зелена еколошка налепница на возилата е новата мерка за аерозагадувањето која денеска ја најави заменик-министерот за животна средина и просторно планирање...

Макрадули: Во Гази Баба нема континуирано загадување

Во Гази Баба за жал има компании кои можеби во процесот на  производство прават некоја грешка која инцидентно емитува чад или нешто друго, но...

Макрадули го доби Мијалков пред Судот за човекови права во Стразбур

Европскиот суд за човекови права во Стразбур денеска донесе три пресуди во однос на четири апликации поднесени против Република Македонија. Како што соопшти Министерството за...