27.2 C
Skopje
18.7.2019 - 15:55

Ознака: Јанис Варуфакис

Варуфакис ќе се кандидира за европратеник во Германија

Поранешниот грчки министер за финансии Јанис Варуфакис, кој беше познат критичар на мерките за штедење поддржани од Берлин во екот на должничката криза во...

Либерален тоталитаризам

Слободата и неотуѓивата индивидуалност порано беа аксиоми на либерализмот. Но либералниот индивидуализам се чини беше поразен од тоталитаризмот што произлезе од успешните обиди да...

Како европската привремена финансиска помош го зацврстува јаремот над Грција

Бескрајната грчка сага за јавниот долг ја покажа неспособноста на Европската Унија да се справи со својата неизбежна криза во еврозоната. Осум години по...