Ознака: јазици

Законот за употреба на јазиците влезе во рокот на „џебното вето“

Законот за употреба на јазиците, кој едни го нарекуваат закон за унапредување на албанскиот јазик, а други го прогласуваат за закон со кој се...

Речиси една третина од општините и досега беа двојазични

Според 14-то поглавје од Законот за локална самоуправа, односно членот 89, во општините во Македонија, службен јазик е македонскиот јазик и неговото кирилско писмо....