Ознака: јаде

Мачката што јаде маст, јаде и стап

Мачката што јаде маст, јаде и стап. Оваа поговорка што ние лаконски ја класифицираме како метафора, во својата суштина е формула во која со...

Пандемијата ги „јаде“ светските резерви на храна

Експертите за храна апелираат дека поради заканата на пандемијата за уште поголем економски хаос, владите мора да работат заедно за да се справат со...

Бактерија ќе јаде пластика од океаните

Високото загадување во океаните претставува голем проблем во светот. Во изминатава години сѐ почесто се слуша дека китови умираат од консумирање голем број пластични...