Ознака: јагула

Oхридското Езеро порибено со јагули

АД ЕСМ изврши акција на порибување на Охридското Езеро со јагули. Порибувањето беше извршено со подмладок на јагула од типот Европска јагула. Во Охридското езеро...

За јагулата од Преспанско Езеро и за еден Јанко од Јанковец

Во „Колибри“, како подарок за сите деца, ексклузивно ја објавуваме серијата „За секоја буква приказна“ во 31 продолжение, на писателот Владо Димовски. Приказните се...

Лов на јагула

Јагулите многу ретко се ловат, но сосема е сигурно дека во секоја вода постојат капитални примероци. Тие најмногу се ловат од јуни до септември,...

Кривична пријава за криумчари на недозволени стоки

СВР Куманово, до надлежното јавно обвинителство поднесе кривична пријава против Л.Х.(44) од Народна Република Кина, со живеалиште Кралство Шпанија, В.В.М.(54) од Република Бугарија, Ј.П.(38)...

Животински видови пред исчезнување поради човечкиот апетит

Од јагула и есетра до панголин и желка, стотици видови се загрозени од човечкиот глад или алчност. Ќе наброиме некои што се најризични кога...