Ознака: Јагода Шахпаска

Шахпаска-Донев: Економските мерки за справување со кoвид дадоа позитивни резултати

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, имаше работна средба со вицепремиерот за економски и социјални политики и министер за труд и социјална...

Шахпаска: Предлог-граѓанскиот буџет на МТСП изнесува 50,6 милијарди денари

Министерката за труд и социјална политика (МТСП), Јагода Шахпаска, денеска го претстави Предлог-граѓанскиот буџет на ресорното министерство за 2022 година, кој изнесува 50,6 милијарди...

Борбата против трговијата со луѓе треба да биде на високо ниво

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, денеска се сретна со амбасадорката на Шведска во Република Северна Македонија, Кристин Форсгрен-Бенгтсон. На средбата ги презентира...

Шахпаска: До ноември реализирани 85% проценти од планот на програми и...

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, денеска имаше работна средба со директорот на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија, Абдуш Демири,...

Шахпаска: Со измените во правилникот за исхрана придонесуваме за правилен раст...

Работната група формирана со цел ревидирање на правилникот за нормативи и стандарди за исхрана во градинките денеска го одржа првиот работен состанок во Клубот...

Вакцинирани се 71 отсто од вработените во градинките

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, ја посети детската градинка „Сончоглед“, клон на ЈДГ „Весели цветови“ во скопската општина Кисела Вода. На...

Министерката Шахпаска на средба со битолските пензионери

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска заедно со градоначалничката Наташа Петровска, денеска претстојуваа во Здружението на пензионери во Битола. Од страна на претседателката...

Шахпаска: Заштитата на децата од насилство е приоритет

Mинистерката за труд и социјална политика денес одржа состанок со Националното координативно тело за заштита на деца од злоупотреба и занемарување кое е составено...

Шахпаска: Обезбедивме нови 60 места во детската градинка „23 Август“ во...

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, изврши увид во финалната фаза на четирите дополнителни простории изградени во градинката „23 Август“ во Берово....

Шахпаска: Згрижувачкото семејство Гошеви обезбедува топол дом за три деца

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска го посети згрижувачкото семејство на Красимира и Мите Гошеви кои згрижуваат три малолетни дечиња, со...